AAU-pioner takkede af

15. februar overgik en af AAU’s pionerer, professor Jørgen Gulddahl Rasmussen, officielt fra aktiv tjeneste til status af professor emeritus. Institut for Økonomi og Ledelse fejrede begivenheden med en reception.

Med fra starten

Jørgen Gulddahl Rasmussen startede som adjunkt på det daværende Aalborg Universitetscenter (AUC) i 1974. I 1979 blev han lektor, og i 2001 professor i organisation. Gennem årene har han bestridt et hav af poster på universitetet og bl.a. været dekan, prodekan, studienævnsformand og ph.d.-skoleleder.

Jørgens kolleger i FIRM-forskningsgruppen på Institut for Økonomi og Ledelse beskriver ham som en urkraft, en medspiller og en inspirationskilde for mange. Gennem sit virke og sine forskellige organisatoriske roller har han præget universitetet og sine samarbejdspartnere.

Tidligere institutleder Birgitte Gregersen holder tale for Jørgen Gulddahl Rasmussen, som er flankeret af sin familie.

Afgang med sang

Receptionen for Jørgen forløb i munter, nostalgisk stemning med taler af tidligere institutleder Birgitte Gregersen, professor Janne Seemann, lektor Mette Vinther Larsen samt prodekan for forskning ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Søren Kristiansen og naturligvis hovedpersonen selv.

Derudover blev begivenheden krydret med tre lejlighedssange, forfattet af Allan Næs Gjerding – ”Det Jørgenske Paradigme”, ”Jørgen som kollega” og ”Jørgen som emeritus” - som alle tegnede et billede af Jørgen og hans tid på Aalborg Universitet.

Janne Seemann holder tale for Jørgen Gulddahl Rasmussen
Professor Janne Seemann fra Institut for Sociologi og Socialt Arbejde holder tale for Jørgen Gulddahl Rasmussen.

Bevægelse i tiden, tilstedeværelse i nuet

Under receptionen præsenterede Mette Vinther Larsen festskriftet ”Bevægelse i tiden, tilstedeværelse i nuet”, som tegner et billede af Jørgens omfattende aktivitet og hylder ham som menneske og medspiller. Festskriftet er redigeret af Allan Næs Gjerding, Janne Seemann og Mette Vinther Larsen og indeholder desuden bidrag fra Birgitte Gregersen, Anja Overgaard Thomassen, Lone Justesen, Lis Rom Andersen, Kenneth Mølbjerg Jørgensen, Marita Svane og Frederik Lisborg Knudsen.

Receptionen blev rundet af med en lækker buffet.

Mette Vinther Larsen holder tale for Jørgen Gulddahl Rasmussen
Lektor Mette Vinther Larsen holder tale for Jørgen Gulddahl Rasmussen.