Mentor og mentees i samtale

Erhvervsledere hjælper udenlandske studerende ind på arbejdsmarkedet

Onsdag d. 25. oktober mødtes 25 udenlandske studerende fra International Business Center (IBC) på instituttet med 25 nordjyske erhvervsledere for at igangsætte et toårigt mentorforløb, som skal skaffe de studerende job.

Planen med mentorforløbet er, at erhvervslederne skal hjælpe de udenlandske studerende ind på det nordjyske arbejdsmarked over den toårige periode. De studerende er håndplukkede ud fra bl.a. et ønske om gerne at ville blive i Danmark og starte en karriere her, gerne i Nordjylland.

Mangel på højtkvalificeret arbejdskraft

Ifølge Keld Arenholt Christensen, seniorrådgiver på instituttet og tovholder på projektet, har Nordjylland behov for højtkvalificeret arbejdskraft:

- Vi har den her på universitetet. Vi skal bare finde ud af at lave den rette ”forretningsmodel”, så de unge studerende møder de rette mennesker i det nordjyske erhvervsliv, som kan hjælpe dem videre, udtaler Keld Arenholt Christensen.

Som en yderligere hjælp indbefatter mentorforløbet for flere af de studerendes vedkommende et danskkursus. Alle de studerende er desuden tilknyttet et obligatorisk karriereforløb gennem deres studietid på AAU.

Erhvervsledere positivt indstillede

Det har ikke været vanskeligt at få fat i de nordjyske erhvervsledere til jobbet som mentor.

- Vi har et meget imødekommende erhvervsliv, der meget gerne vil hjælpe et ungt menneske videre. Når så samtidig denne hjælp kan være med til at løse et behov for arbejdskraft, er det jo en ren win win, fortæller Keld Arenholt Christensen.

Forløbet kører i år som et pilotforsøg, og næste år skal det rulles ud i fuld skala på de to cand. merc.-retninger International Business Economics og International Marketing.

Eventuelle spørgsmål til mentorforløbet kan stilles til:

Keld Arenholt Christensen
Tlf.: 2010 5225