Lektor Birgitte Gregersen (Institut for Økonomi og Ledelse) holder oplæg for de besøgende fra Migatronic

Svejsemaskineproducent søgte samarbejde med AAU

Den nordjyske svejsemaskineproducent Migatronic besøgte AAU for at udveksle ideer til at udbygge samarbejdet med universitetet.

Institut for Økonomi og Ledelse lagde lokaler til, da administrerende direktør Niels Jørn Jakobsen og fire andre repræsentanter fra Migatronic d. 24. maj blev præsenteret for et udsnit af Aalborg Universitets samarbejdsmuligheder med erhvervslivet.

Samarbejde med AAU behøver ikke være ”langhåret”

AAU’s innovationsdirektør Dorte Stigaard indledte dagen med at fremhæve en række gode grunde til at samarbejde med universitetet. Hun præsenterede visionerne for videnssamarbejdet med det omgivende samfund og sagde, at AAU arbejder på at blive endnu bedre til at fortælle virksomheder, institutioner og myndigheder om paletten af samarbejdsmuligheder. Et samarbejde med AAU’s forskere og studerende kan tilpasses den enkelte virksomheds behov, understregede hun, og behøver i øvrigt ikke være ”langhåret”.

Innovationsdirektør Dorte Stigaard holder oplæg for de besøgende fra MigatronicInnovationsdirektør Dorte Stigaard holder oplæg for de besøgende fra Migatronic.

Stor interesse for trådløs kommunikation og lasersvejsning

Forskere fra fire af AAU’s institutter præsenterede herefter en række konkrete samarbejdsmuligheder. Særlig interessant fandt Migatronic-delegationen professor Preben Mogensens (Institut for Elektroniske Systemer) oplæg om trådløs kommunikation som nervesystemet i digitale virksomheder og hans tilbud om at teste Migatronics produkter. Også besøget i Smart Lab på Institut for Materialer og Produktion, hvor lektor Morten Kristiansen fortalte om lasersvejsning, havde deres store interesse.

Migatronic på besøg i AAU's Smart Lab
Migatronic på besøg i AAU's Smart Lab.

Fælles interesser og nye perspektiver

Ud fra spørgsmålet ’hvordan kan vi hjælpe hinanden?’ blev besøget rundet af med en kreativ workshop, som skulle afdække samarbejdsmuligheder mellem Migatronic og AAU. Under ledelse af kreativitetsforsker Søren Hansen og specialkonsulent Jonna Langeland Christensen (Institut for Økonomi og Ledelse) udviklede deltagerne her ideer til konkrete samarbejder. En af besøgets arrangører, virksomhedskoordinator Keld Arenholt Christensen (Institut for Økonomi og Ledelse), kunne efterfølgende konstatere, at Migatronic og AAU har mange fælles interesser, og han ytrede håb om yderligere samarbejde. Fra Migatronics side tilkendegav salgsdirektør Ib Neustrup Simonsen, at besøget havde givet virksomheden nye perspektiver på virksomheden og fremtiden.

Kreativitetsforsker Søren Hansen præsenterer workshoppenKreativitetsforsker Søren Hansen præsenterer workshoppen.

Keld Arenholt Christensen
E-mail: arenholt@business.aau.dk